Gerosios bakterijos skystoje terpėje
Itin aukštos koncentracijos gerųjų bakterijų produktai jūsų mikrobiomui, nes juk sveikas žarnynas yra pagrindinė puikios sveikatos priežastis!
(Vienas šaukštas turi tiek gerųjų bakterijų, kiek kibiras kefyro!)


Puikių atsiliepimų sulaukęs produktas
Mėmelio fermentuotas produktus gaminame nedideliais kiekiais, nes labiausiai rūpinamės jų kokybe. Prisijunk prie sparčiai augančio mūsų klientų rato, kurie kasdien vartoja Mėmelio fermentuotas ir džiaugiasi gerųjų bakterijų poveikiu sveikatai! Jų atsiliepimus gali perskaityti ČIA
18
rūšių gerųjų bakterijų
10
miljardų/ml koncentracija
10
įvairių vitaminų ir mineralų
20
skonių su naudingomis žolelėmis
Gerųjų bakterijų nauda
Gerosios bakterijos (probiotikai), gyvendamos žmogaus organizme, daro didelę įtaką imunitetui, dalyvauja labai svarbiose ląstelių formavimosi procesuose, veikia mūsų nuotaiką ir bendrą savijautą. Mikroorganizmai mums gamina gerąsias riebalų rūgštis, B grupės vitaminus, vitaminą K, folio rūgštį, visas nepakeičiamąsias amino rūgštis, 90% seratonino, 50% dopamino, fermentus maistui virškinti, postbiotinius metabolitus (kalcį, magnį, cinką, seleną, chromą ir t.t), ir padeda šias biologiškai aktyvias medžiagas ląstelėms įsisavinti. Apsaugo nuo žarnyno kolonizacijos patogeninėmis bakterijomis, naikina organizme išvešėjusius mielagrybius, pelėsius bei puvimo bakterijų kolonijas. Taip pat skatina priešuždegiminių baltymų gamybą ir T ląstelių – kraujo ląstelių – veiklą, šarmina organizmą, mažina blogąjį cholesterolį, reguliuoja kraujospūdį, gerina kvėpavimo organų funkcijas, atstato pažeistas gleivines, padeda organizmui apsisaugoti nuo vėžinių ląstelių dauginimosi.
Gerosios bakterijos vaikams, moterims ir vyrams
Harvardo universiteto mokslininkai vardina, kam gali būti naudinga pasirūpinti pakankamu kiekiu gerųjų bakterijų (probiotikų):
● Viduriavimas (kūdikiams ir vaikams);
● Vidurių užkietėjimas;
● Dirgliosios žarnos sindromas, opinis kolitas ir Krono liga;
● Helicobacteri pylori (opų priežastis);
● Makšties infekcijos;
● Šlapimo takų infekcijos ir šlapimo pūslės vėžio pasikartojimo prevencijai;
● Virškinamojo trakto infekcija, kurią sukelia Clostridium difficile;
● Vaikų egzema.
Na ir visuotinai žinoma, kad vartoti verta:
● Po aukštos temperatūros;
● Po antibiotikų naudojimo;
● Esant virškinimo sutrikimams ir pilvo pūtimui;
● Padidėjusiam rūgštingumui reguliuoti;
● Depresijos ir nerimo profilaktikai.
Galima rasti tyrimų, kad gera žarnyno sveikata susijusi geresniu maistinių medžiagų pasisavinimu, skaidria nuotaika ir... mažesniu svoriu.
Kai sakoma „su gerosiomis bakterijomis“, svarbu koks jų kiekis ir įvairovė!
Gerųjų bakterijų kiekiai mūsų produktų tyrimų protokolų duomenimis yra:
Pieno rūgšties bakterijų – 10(8) KSV/ml, Bifidobakterijų - 10(7) KSV/ml, Lactobacilus bulgaricus – 10(8) KSV/ml, Streptococcus thermophilus - 10(8) KSV/ml, Lactobacillus acidophilus – 10(6) KSV/ml, Lactobacillus rhamnosus – 10(10) KSV/ml, Lactobacillus casei – 10(8) KSV/ml. Kiti šių šeimų porūšiai: Lactococcus lactis subsp.lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus paracase, Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve.
Su visais MĖMELIO FERMENTUOTAS produktais nuolat atliekami cheminiai ir mikrobiologinai tyrimai KTU Maisto Instituto Tyrimų Laboratorijoje, Hamilton laboratorijoje Lenkijoje ir Zymo Research Corporation JAV.
MĖMELIO FERMENTUOTAS produktai yra koncentruoti, tad vienos pakuotės jums užteks ilgam. Vienas butelis turi tiek daug gerųjų bakterijų, kad analogiškas jų kiekis piliulėmis vaistinėse jums kainuotų iki 1000 EUR!
Fermentacijos nauda
Šalia didelio kiekio gerųjų bakterijų, Mėmelio fermentuotas produktai pasižymi visomis fermentacijos teikiamomis naudomis. Fermentuotų produktų naudojimas yra plačiai tyrinėjamas mokslininkų ir nustatyta daug sveikatai palankių fermentuotų produktų savybių. Fermentacijos metu pieno rūgšties bakterijos sintetina vitaminus ir mineralus, gamina biologiškai aktyvius peptidus su fermentais, pašalina kai kurias nepageidaujamas medžiagas. Ištirta, kad fermentuotas maistas turi daug naudos sveikatai dėl antioksidacinio, antimikrobinio, priešgrybelinio, priešuždegiminio, antidiabetinio, antiaterosklerozinio ir antikancerogeninio poveikio. Be tradiciškai pripažinto poveikio virškinimo sistemai, naujausi žarnyno ir smegenų sąveikos tyrimai rodo, kad fermentuotas maistas gali pagerinti pažinimo funkcijas.


Produktus gaminame tik iš natūralių grūdinių ir ankštinių kultūrų. Fermentacijos procesui naudojame pieno rūgšties bakterijas, bifidobakterijų ir jogurtinių bakterijų raugą. Tinka veganams, netoleruojantiems laktozės.
Siūlome JUMS patikrintą, švarų, saugų ir skanų gaminį!
Vartojimo būdas:
Rekomenduojama vartoti gryną po 1-2 valgomuosius šaukštus kiekvieno valgio metu arba iškart po jo.
BE GLITIMO, BE LAKTOZĖS, NEPASTERILIZUOTAS, KONCENTRUOTAS, NEALKOHOLINIS, VEGANIŠKAS


Gamintojas:
MB Mėmelio prekyba
Draugystės 3-ioji g. 3, Klaipėda
Įmonės kodas 303134096
PVM mok. kodas LT100014227610
Maisto tv. subj. Nr. 210007038
Administracija: J. Janonio g. 19 - 2, Klaipėda